BejelentésIGAZ MAGYAROK
Ha nem is keresik, az igazság napfényre jő!


Szavazás


Linkek


EGYEBEK 3. oldal


______________________________________________________________________________________________


Alkotmányos alapjog lett az önvédelem
Alkotmányos jogunk lett a vagyonunk, saját magunk és hozzátartozóink védelme. A bíróságoknak ezért a jövőben nem kell vizsgálniuk, hogy az áldozat védekezése arányban volt-e a támadással. Az áldozatok ezentúl bármivel védekezhetnek: akár az engedéllyel tartott fegyverüket is használhatják. A bűnözőknek fel kell készülniük arra, hogy a bűncselekmény elkövetésekor az eddiginél is nagyobb kockázatot vállalnak, az áldozat ugyanis bármivel védekezhet. Az önvédelem alapjoggá emelésének van visszatartó ereje is, mert a bűnözők számolnak azzal, hogy a bűncselekmény elkövetésekor az életüket is kockáztatják. További változás, hogy mostantól nem a megtámadottnak kell bizonyítania a jogos védekezést. Készüljön fel rá mindenki a maga módján, ha támadás éri, a védelemhez legyen hatékony eszköz a keze ügyében. Szingapúrban is hasonló törvényeket hoztak korábban, és a bűnözés szinte teljes mértékben visszaszorult. Ott a rendőrség nem a politikai riválisokat üldözi, hanem a bűnözőket. Ott egy buszjegy vagy egy csikk eldobása is szabálysértésnek számít. Rend, közbiztonság és tisztaság jellemzi a városállamot. Legyen így nálunk is!


Brüsszel megszólalt
Az Európai Bizottság szóvivője elmondta, hogy most elemzik a magyar jegybanktörvényt, hogy összhangban áll-e az EU-s joggal. Azt is kijelentette, Brüsszel nem tervezi, hogy visszatérjen Budapestre tárgyalni egy pénzügyi segélycsomagról. Az informális tárgyalások azért szakadtak meg, mert az Európai Unió szerint a jegybanktörvény sérti a Magyar Nemzeti Bank függetlenségét. Érdekes, hogy egy nemzetnek a bankja miért legyen független saját nemzetétől!
Ugyancsak furcsa, hogy a hitelminősítő intézetek, amelyek még cégnyilvántartásban sem szerepelnek, kemény szavakkal ledorongolják hazánkat, lerontva ezzel az országunk hitelképességét. Az MNB elnökeink pedig ezekkel összejátszva lerontják a forintot, megemelik az alapkamatot stb.
Kérdés: felelősségre vonható-e ez a kompánia a tetteiért? A válasz: NEM! Azért nem, mert a hitelminősítők és az MNB elnökök nem felelősek a tetteikért, ugyanis "függetlenek". Véletlenül pont ugyanehhez a körhöz tartozók a háttérben a le- és felminősítgetéssel százmilliárdokat húznak ki a zsebünkből. Mikor veszi észre már végre az országunk vezetése, hogy ez egy jól kitervelt lehúzás!Több tízezren tüntettek Orbánék ellen
2012.01.02-án este

Rohamrendőröknek kellett közbelépniük, amikor kormányellenes szélsőbaloldali és jobboldali demonstrálók összeverekedtek a Nagymező utca és az Andrássy út sarkán. Állítólag két LMP-t bántalmaztak. Szekeres Imrét, Nyakó Istvánt és Szanyi Tibort az utca sarkán álló tüntetők közül többen elkezdték szidni, lökdösni, illetve volt, akit le is köptek. Gyurcsány is megjelent a tüntetésen. Beszédet csak civilek mondtak. Az Operaháztól a Nagykörútig ért a több tízezresre becsült tömeg.
A résztvevők egy része azt skandálta "Orbán takarodj!", "Diktátor, diktátor!" egy másik része, hogy "Gyurcsány takarodj!". Az Operaház előtt várakozó tömeg pedig szidalmazó, trágár szavakkal illette a rendezvényre érkezőket. Nagy az elégedetlenség és a csalódottság mindkét oldalon.Egyszerű sütemények
Otthon is könnyen elkészíthető sütemények recepjei.

INNEN LETÖLTHETŐ!
TOVÁBB>>>KIK A KÖZPÉNZBŐL FIZETETTEK KÖZÜL A
KORRUPTAK ÉS PÉNZÉHESEK?

A bal oldalsávban található
"Szavazás"
rovatban lehet szavazatokat leadni.


Itt az ebadó,
Budapesten jöhet a dugódíj

Ebrendészeti hozzájárulás néven a parlament január 1-től - az állatvédelmi törvény módosításával - bevezette az ebadót, amit a helyi önkormányzat vet ki. Az év első napján legalább 4 hónapos ebek után már szedhető az ebrendészeti hozzájárulásnak nevezett adó. Az adót az adott év első napján - az oltási könyvbe bevezetett - tulajdonos fizeti.
Az önkormányzat a veszélyes kutyák után legfeljebb 20 ezer, míg más ebek után legfeljebb 6 ezer forint adót szabhat meg. Az önkormányzat az eb tartási céljának, állatjóléti és ebrendészeti jellemzőinek (tartási hely típusa, mérete, tartott ebek száma), és az ebtartó szociális helyzetének figyelembevételével határozza meg az adót.
Nem szedhető ebrendészeti hozzájárulás a védett őshonos vagy veszélyeztetett, magas genetikai értéket képviselő magyar kutyafajtákba tartozó törzskönyvezett; a mentő-, jelző-, vakvezető, rokkantsegítő vagy terápiás; a Magyar Honvédségben, rendvédelmi szervben, nemzetbiztonsági szolgálatban vagy közfeladatot ellátó őrszolgálatban alkalmazott; a veszélyes eb kivételével az ivartalanított; az ismert tartóval nem rendelkező és állatmenhelyen, ebrendészeti telepen vagy állatvédelmi szervezet gondozásában tartott, valamint az állatmenhelyről, ebrendészeti telepről vagy állatvédelmi szervezettől örökbefogadott eb után.
forrás: MTI

Azért a harácsolás nemcsak az ebtartókat érinti. Kidolgozás alatt van a személyforgalmi behajtási díj (dugódíj) is Budapesten. Ugyan van-e még az embereken bőr, amit ne szeretnének lehúzni ezek a fülkeforradalmárok?


Dr. Borbély József
Kormányzó Úr Újévi Köszöntője
Rengeteg változás január 1-től: íme, a lista
Új rendelkezések tömkelege lép életbe január 1-től. Állami tulajdonba kerülnek a megyei egészségügyi intézmények. Emelkednek az útdíjak, megszűnik a személyautók négynapos matricája. Változik az állami kitüntetések köre. Megszűnt a folyamatban lévő Ab-eljárások nagy része, átalakult a testület. Szankcionálják a bérkompenzáció elmulasztását. Hatályba lépett az új alkotmány, az új nemzetiségi törvény, korlátozták a dohányzást, májustól új egészségügyi szabályok lesznek.
RÉSZLETEK: HÍRADÓ.HU LAPON
TOVÁBB>>>Európa sorsa
Az új esztendő beköszöntével több ország vezetője is kifejtette, hogy az eddiginél is szorosabb együttműködésre van szükség Európában. Angela Merkel az európai egységfolyamat történelmi jelentőségét kiemelve leszögezte: "A nehézségek ellenére nem szabad feledni, hogy Európa békés egyesülése történelmi ajándék". Az integráció "több mint fél évszázada békét, szabadságot, igazságosságot, emberi jogokat és demokráciát" biztosít.
Az EU-ban továbbra is marad az €uró mint közös fizetőeszköz. Az euró pontosan tíz éve jelent meg készpénz formájában. A közös pénz egyszerűbbé tette a mindennapokat, megerősítette a gazdaságot és tompította a 2008-ban elmélyült válság hatásait. Most az euró megerősítése a legfőbb feladat. "Ez azonban csak akkor sikerülhet, ha Európa tanul a múlt hibáiból. Az egyik tanulság az, hogy a közös fizetőeszköz csak úgy lehet igazán sikeres, ha az eddiginél szorosabban működünk együtt Európában" - hangoztatta a német kancellár. Hozzátette: "Európát összekovácsolja a válság. A válságból kivezető út pedig még hosszú és akadályok is nehezítik, de Európa erősebb lesz, amikor maga mögött hagyja ezt az utat, mint amikor megtette rajta az első lépéseket".
Schmitt Pál szerint minden embernek és nemzetnek nemcsak joga, hanem kötelessége is, hogy saját útján járjon, amennyiben az a közösség javát szolgálja. A köztársasági elnök szólt a január 1-jén hatályba lépett új alaptörvényről is, amelyből - mint mondta - erős Magyarország és olyan élet sarjadhat, amelyre mindig vártunk és vágytunk.
forrás: MTI nyománÉrdekes tájékoztatás - HUN TV
Mi várható 2012-től?
A magyar társadalom gondterhes, nehéz éveket élt át a rendszerváltás óta szinte folyamatosan. A legtöbb probléma abból adódott, hogy a politikai vezetőink versenyben hazudoztak a valós helyzetről. Becsapták az embereket a választások alkalmával, ígértek fűt-fát, csak azért. mert betegesen törtettek a hatalom megszerzésére, illetve megtartására. A megválasztásuk után pedig jöttek a megszorító csomagok, brutális kisemmizések.

Mi is történt itt valójában 1990. óta?
A nyugodt, kis lépésekkel alakuló társadalmi fejlődést, amely 1990 előtt jellemezte a szocialista berendezkedést, felváltotta egy kegyetlenül küzdelmes új formáció, amelyet rendszerváltásnak hívunk. Mit hozott számunkra ez a változás?
A szocializmus idején felhalmozott nemzeti vagyon szétlopását, elherdálását. Az ország javainak kiárusítását. A dolgozók tömeges elbocsátását, munkahelyek milliós nagyságrendű megszűnését. A volt kommunista vezetők, ügynökök, besúgók, spiclik gazdasági és politikai hatalmának megerősödését. Milliók elszegényedését, tízezrek utcára kerülését. A megszorító csomagok tömkelegét. A nemzetünk eladósítását. A közerkölcs mélyrepülését. A közbiztonság leromlását. Választási csalássorozatot. Falvaink, városaink, de főképpen a fővárosunk eladósodását, elszegényedését. Ezermilliárd forintok eltüntetését. A politikusok és a kisebbség munka nélküli irreális javadalmazását. Társadalmi feszültséget. Három-öt milliós elszegényedett, lecsúszott réteget. Hiteleiben fulladozó másfél millió háztartást. Rendszeresen kukázó embereket.
Ha ennyi vesztese van a rendszerváltásnak, akkor kik a nyertesei? Egyértelműen azok, akik kitalálták, illetve segédkeztek a rendszerváltás megvalósításában.

Nézzük meg mit kellene tennünk 2012-től, hogy ez a tarthatatlan állapot megváltozzon:
Az ország élére és a települések élére magyar érzelmű, hiteles embereket megválasztani.
Az alkalmatlan országgyűlési- és helyi képviselők azonnali visszahívhatóságát biztosítani.
A nemzet megnyomorítóit, tolvajait, hazudozóit elszámoltatni.
A meglévő törvényeinket betartatni mindenkivel.
A nép akaratát érvényesíteni az új törvényekben.
Népszavazás döntsön a fontosabb kérdésekben.
A szociális segélyezést, gyerekcsinálási pénzeket azonnal megszüntetni.
A közveszélyes munkakerülőkre vonatkozó törvényt visszaállítani.
Kötelező legyen igazolni mindenkinek, hogy miből tartja el magát és a családját. Ha nem tudja igazolni, akkor kényszerintézkedést alkalmazni.
A halálbüntetést visszaállítani azokkal szemben, akik a legsúlyosabb bűncselekményeket követik el.
Állami bankokat, pénzintézeteket, állami vállalatokat, állami feldolgozó ipari létesítményeket, állami kereskedelmet létrehozni kb. kettő millió fő foglalkoztatására számolva.
Minden közüzemet, közszolgáltatót, közintézményt állami kézbe visszavenni.
Az államadósságok átütemezését elérni. A hazai gazdaság pénzzel való ellátását biztosítani forinttal. A forint alapkamatát nullára levinni, így a spekulánsok támadását ki lehet védeni. A forint vásárlóerejét stabilizálni.
Az állami költségvetés, illetve a helyi önkormányzatok költségvetése csak pozitív, esetleg nullás lehessen. A túlköltekezés legyen bűncselekmény.
A korrupt, alkalmatlan vezetőket felelősségre vonni.
Közszolgálati TV-t, rádiót, újságot létrehozni magyar emberek megbízásával. A liberális szennyet közvetítőket pedig eltávolítani.
Nemzeti értékeinket megvédeni, ápolni.
-
Ez a felsorolás nem teljes körű, és csak a legfontosabbakat tartalmazza. Akinek van javító szándékú véleménye, kérjük a lap alján lévő "Szólj hozzá" rovatban tegye meg, és itt a felsorolásban meg fogjuk jelentetni. Bízunk benne, hogy javaslatainkkal segítjük a döntéshozókat.
Szeretnénk, ha 2012-től minden magyar embernek jobbra fordulna a sorsa.

Hozzászólások:
Péter: Minden olyan törvényt meg kell szüntetni, amely egy A4-es oldaltól hosszabb terjedelmű. Új törvények rövidek és érthetőek legyenek.
k M. Árpád: Az ifjúság hazafias nevelése érdekében vegye vissza az állam az ellopott ifjúsági- és KISz táborokat, Csillebércet és a többit. Ott kapjanak méltó útravalót fiataljaink.

A zenét küldte üzenetként LBT: Tartsd magad nemzetem...

Leminősítés, Alkalmatlan jelölt, MÁV-ügy
Leminősítés - A Standard & Poor’s hitelminősítő intézet is a bóvli kategóriába sorolta hazánkat.
„Nemzeti” kormányzás – Izraelben képzett, diploma nélküli nő léphet Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter helyébe.
Elszámoltatás – A MÁV-székház ügyében tett feljelentést a Jobbik.
TOVÁBB>>>
Igazi újdonság:
Újszövetség, rovásírással

Kiadásra került a rovásírásos Újszövetség, amelyet a Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat és a Rovás Alapítvány együttműködésében mutattak be a bibliatársulat helyiségében. A Káldi-féle katolikus biblia szövegét székely-magyar rovásírással kétezer példányban nyomtatták ki.
Meg lehet vásárolni minden nagyobb-, illetve nemzeti könyvesboltban.(MTI-fotó: Kovács Tamás)KARÁCSONYI FINOMSÁGOK

RECEPT GYŰJTEMÉNY
TOVÁBB>>>
Keresés a honlaponÜzenőfal


Név:

Üzenet:HírekIngyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!