BejelentésIGAZ MAGYAROK
Ha nem is keresik, az igazság napfényre jő!


Szavazás


Linkek


GAZDASÁG, PÉNZÜGYEK


______________________________________________________________________________________________Friss gazdasági hírek:
______________________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________________

(FONTOS MEGJEGYZÉS:)
(Mozilla Firefox alatt futtatva teljesebb a honlap.)
LETÖLTHETŐ INNEN
(Explorer használata esetén előfordulhatnak hibák!)
(például a friss hírek nem jelennek meg)

Helyi pénz bevezetése, mi a teendőnk!


Bedől-e az Euró vagy a Forint?
Mit tehetünk?

"Aki pénzben, egész konkrétan Euróban, Dollárban tartja vagyonát arra bizony nagyon nagy meglepetések várnak a következő hónapokban, években." Beszélgetés Vezér-Szörényi Lászlóval a kialakult gazdasági krízisről a nép, a kormány és a német fejlesztési bank tanácsadójának szemszögéből. Megdöbbentő tények kerülnek napvilágra a pénzügyi hatalom megtestesítőiről, a Goldman Sachsról, amely bank "egész pontosan olyan nagyhatalommal bír, hogy országokat, kormányokat tud megzsarolni, vagy ha nem úgy cselekednek, akkor akár háborúba is tudja őket sodorni…"
TOVÁBB>>>Mi várható 2012-ben?

Magyar találmányokÚj bank és tőketársaság alakult
(Forrás: Nemzeti Hírháló)

Apostoli Magyar Királyság

I.
A mai nap hatállyal megalapítjuk a Szent Korona Magyar Nemzeti Fejlesztési Bank és Innovációs tőketársaságot.
• Jegyzett tőke 20.000 Mrd $/Stk.

A mai napi hatállyal kibocsátjuk az új nemzetközi fizetőeszközt, a Szent Koronát/Stk.
• 1 Stk = 1$ = 200,- Ft. Rögzített árfolyamon.

Fedezet:
• A TEMPO Párt által végzett elszámoltatás során visszaszerzett nemzeti vagyon (termőföld, vízkészlet, ásványi kincs, ingatlan- és eszközvagyon, üzletrészek és állami tulajdonú innovációs eredmények - Az Apostoli Magyar Királyság űr nagyhatalom - továbbá Magyar Magánszemélyek által az Apostoli Magyar Királyság részére felajánlott találmányok és szabadalmak összessége)
• A TEMPO Párt gondozásában illetve Borbély József Kormányzó érdekkörébe tartozó szabadalmak és találmányok összessége.

II.
A Szent Korona Magyar Nemzeti Fejlesztési Bank Innovációs és Tőketársaság 2011. április 18-tól átvállalja minden Magyar Állampolgár mindennemű igazolt pénzbeni tartozását, bankok, szolgáltatók és magánszemélyek felé, továbbá teljesíti a nemzetközi pénzvilág felé fennálló összes igazolt tartozását az illegitim 3. Magyar Köztársaságnak a pénzügyi egyeztetést és az esetleges jogviták jogerős lezárását követően.

Kecskemét, 2011. április 16.
Borbély József
Kormányzó
sk

Letölthető dokumentum:
http://www.nemzetihirhalo.hu
/doc/ApostoliMagyarKiralysagBankalapitas.pdf
SZENT KORONA
MAGYAR NEMZETI FEJLESZTÉSI
BANK ÉS INNOVÁCIÓS TŐKETÁRSASÁG
INNEN LETÖLTHETŐ
TOVÁBB>>>


Drábik János összefoglalója


Mibe fektessünk?
2010. 10. 15.
A megtakarított pénzünket mibe fektessük? A kérdés eldöntésekor ajánlott figyelembe venni: a banki betétek, állampapírok hozamai biztosak, de alacsonyak. Valamivel kockázatosabb vállalati kötvényt vásárolni, de még mindig csak csekély nyereségre lehet számítani. Akik szeretnék magasabb összeggel gyarapítani tőkéjüket, azoknak a tőzsdét ajánlhatjuk.
Az utóbbi öt év egyik legsikeresebb befektetője az volt, aki aranyba fektetett, mert Őneki most több mint 330 %-ot ér a pénze. Ez látható az alábbi grafikonon:
befektetési színarany rudak és érmék


Az ingatlanba történő befektetés az utóbbi években alig hozott valamit. A legtöbb településen stagnált, egyes helyeken visszaesett az ingatlanok ára.
Várható, hogy az elkövetkezendő pár évben javul az országunk helyzete, több embernek lesz megtakarítása. A megtakarított pénze befektetéséhez célszerű gondosan áttekinteni a lehetőségeket. A magas hozamot ígérő, túl hangzatos, nagy reklámmal beharangozott befektetési ajánlatoktól viszont óvakodni kell.
Összefoglalva célszerűnek látszik a megtakarítás egy részét:
- állampapírban vagy banki betétben tartani (bármikor készpénzre váltható, de adóköteles),
- ingatlanban vagy ingatlan előtakarékosságban (pl. Fundamenta - adómentes) tartani,
- Kockázatosabb befektetésben (pl. Tőke- és hozamgarantált kötvényben, Tőzsdei papírokban, Kft., Zrt. üzletrészben stb. -mind adóköteles-) tartani,
- befektetési színaranyban (nem ékszerben!!!) tartani (forgalmazása adómentes),
- Tartós Befektetési Számlán (TBSz-en) vagy Nyugdíj Előtakarékossági Számlán (NyESz-en) tartani (feltételekhez kötve szintén adómentes).
Fontos, hogy milyen arányban válasszam a fenti megtakarítási formákat. Elsősorban a tőke nagyságától függ ugyan, de mégis az a javaslat, hogy a felsoroltaknál nagyjából azonos arányban célszerű a megtakarított pénzünket befektetni.

TV-gyártó nagyhatalom lettünk
2010.10.07.
Csúcskategóriás termékek gyártását hozta Magyarországra a Philips, Székesfehérváron 3D-és 21:9-es képarányú televíziókat, míg Tamásiban LED-es világítótesteket állítanak elő.
A 3D-és televíziókból az idén 400-500 ezret állítanak elő Székesfehérváron, de a gyártás a későbbiekben 1 millióra is felfut. A készülékeket Nyugat-Európában is értékesítik. A televíziókhoz magyar alkatrészeket is vesznek, amik értékben átlagosan 30-35 százalékot tesznek ki.
A két gyárban mintegy 3000 főt foglalkoztatnak.

Megkezdődött a Samsung gyárának építése Tatabányán
2010.10.06.
A tereprendezéssel megkezdődött a Tatabányai Ipari Parkban a Samsung gyár építése.
A dél-koreai vállalat műanyag-alapanyagokat gyártó üzemet létesít a városban, és az első ütemben közel 100 főnek biztosít munkát. Az üzem várhatóan márciusban megkezdi a termelést.

Hosszú távú gazdaságpolitikára lenne szüksége az EU-nak
2010.10.05.
Az Európai Uniónak hatékony hosszú távú politikai és gazdasági stratégiára van szüksége - véli az Európa 2020 programról Brüsszelben bemutatott tanulmánykötet. A kötetet neves gazdasági és politikai szakemberek, valamint egyetemi kutatók állították össze. A tagországok a magyar soros elnökség ideje alatt fogják megvitatni a tanulmányt.

Nem lesz megszorítás
2010.10.04.
Semmilyen megszorító programot nem szükséges indítani amiatt, hogy a tavalyi államháztartási hiány magasabbnak bizonyult a korábban vártnál - jelentette ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter.
Magyarország mind az idei, mind a 2011-es hiánycélt tartani fogja.

Rekordon a hitelállomány
2010. 10. 01.
Soha nem volt még ennyire eladósodva a magyar lakosság, mint ez év augusztusban – ez derül ki a Magyar Nemzeti Bank csütörtökön közzétett adataiból. A hazai háztartások 8746,7 milliárd forinttal tartoztak a különféle pénzügyi intézményeknek, 300 milliárddal többel, mint egy hónappal korábban. Döbbenetes mértékű a növekedés.

Rendületlenül emelkedik a külkereskedelmi többletünk
2010. 09. 30.
A külkereskedelmi mérleg többlete 847 milliárd forintot tett ki az év első hét hónapjában, 289 milliárd forinttal többet, mint 2009 azonos időszakában - olvasható a KSH jelentésében. Ennek köszönhetően a forint a főbb devizákhoz képest jelentősen erősödött, ezen belül a dollárhoz viszonyított felértékelődése 3,3%, az euróhoz mért pedig 4,9%.

A gazdasági válság oka
2010. 09. 29.
A gazdasági váság kialakulásának okairól hatrészes kisfilmet láthatunk rajzfilmes animációval. Érdemes megnézni!

1/6.


2/6.


3/6.


4/6.


5/6.


6/6.

Elgondolkodtató a történet!


Befejezi a tömeges vagyonosodási vizsgálatokat az APEH
2010. 09. 28.
Befejezi a tömeges vagyonosodási vizsgálatokat az APEH, a folyamatban lévő ügyeket még lezárják az adóellenőrök, ám újabb vizsgálatokat nem indít kampányszerűen az adóhatóság - írta a Napi Gazdaság hétfői számában.

Pálinkafőzés
2010.09.27.
Életbe léptek a jövedéki jogszabályok új rendelkezései a magánfőzésre, valamint a bérfőzésre vonatkozóan. Magánfőzésben a 18. életévét betöltött személy saját vagy vásárolt gyümölcsből évente, kizárólag személyes fogyasztásra 50 liter 86 fokos párlatot állíthat elő adómentesen (amely 86 liter 50 fokos, vagy 100 liter 43 fokos párlatnak felel meg).

Jelentősebb benzinárcsökkenés jöhet
2010.09.26.
Érdemes lehet kivárniuk az autósoknak a tankolással, ugyanis a MOL a benzinárak akár jelentősebb csökkentése mellett is dönthet. A dízelesek viszont nagy valószínűséggel csak a gázolajárak lassú csökkenését fogják tapasztalni.

Lassú lesz a magyar gazdaság kilábalása

2010.09.25.

A magyar gazdaság zsugorodása az idei év első felében elérte mélypontját. A következő 12 hónapban is stagnálás közeli állapotra, a válságból való elhúzódó kilábalásra lehet számítani. A hazai vállalatok átlagosan 0,9 százalékos GDP-növekedéssel számolnak - közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) az elvégzett felmérés eredményeit ismertetve. Forrás: MTIÉrdemes euróra váltani a frankhiteleket
2010. 09. 24.
Jelentős megtakarítás érhető el a frankhitelek euróra váltásával - állítja egy hitelközvetítő cég, forintra viszont csak akkor lenne érdemes átváltani, ha az állam ezt támogatná.

Itt az újabb nagy dobás - teljes gyártást hoz Győrbe az Audi
2010. szeptember 23.
Most már hivatalos: 900 millió eurós befektetéssel 1800 új állást hoz létre a kisalföldi megyeszékhelyen az ingolstadti Audi cég, mely ezzel csatlakozik a német autóipar befektetési hullámához: az Opel 500 millió eurós fejlesztéssel csaknem ezer új munkahelyet teremt szentgotthárdi motorgyárában, a Mercedes pedig Kecskeméten épít autógyárat 800 millió euróból, ahol 2500 dolgozót alkalmaz majd.
Forrás: Mfor.huNem államosítja a kormány a nyugdíjpénztárakat
2010. 09. 23.
Nem fogják államosítani a magánnyugdíj-pénztárakat – mondta Iván László az országgyűlés nyugdíj- és idősügyi albizottságának elnöke egy beszélgetésen. Korábban a kormányfő közölte, hogy adott esetben el kell gondolkodni a lépésen.
Forrás: MR1 - Kossuth rádió

Elképesztően drága az arany, robog az euró

2010. 09. 22. Egy hónapos árfolyamcsúcsot tört át az euró a dollárral szemben, az arany pedig történelmi csúcsra drágult.

Az arany káprázatos befektetési lehetőségeket kínált az idén, ez a jelenlegi csúcsok után már biztosan látszik, hiszen a nemesfém mintegy 18 százalékkal drágult 2010 év eleje óta, ára meghaladta az unciánkénti 1290 dollárt is. Az arany tündöklését csak segítette, hogy csökkent az egyéb befektetések iránti kereslet.

Szakértők szerint az arany iránti vonzalmat növelte az eurózónában kirobbant hitelválság, valamint az amerikai gazdaság lendületének kifulladásáról szóló spekulációk. A tőkepiaci visszaesés elől menekülők számára továbbra is a nemesfém jelenti a legbiztosabb menedéket. Az arany árfolyamának további emelkedését sem lehet kizárni.

Az ezüst és a palládium szintén drágult. Forrás: Napi Gazdaság

Újabb Hankook-beruházás Magyarországon
2010. 09. 21.
Évi 20 millióra akarja növelni jelenleg ötmillió darabos magyarországi gumiabroncsgyártását a Hankook – jelentette be Jin-Wook Choi, a Hankook Tire Europe alelnöke.

Azt követően, hogy befejeződik a rácalmási gyár jelenleg folyó 230 millió eurós bővítése, és a személykocsiabroncs-gyártás 10 millióra bővül, a dél-koreai világcégnek a haszonjármű üzletágra is figyelmet kell fordítani.
Miután hazánkban van a Hankook egyetlen európai gyára, kézenfekvő, hogy teherautó abroncsok számára is telepíteni kell gyártósorokat a magyar gyárban, amelynek kapacitása így eléri az évi 20 millió darabot – mondta Jin-Wook Choi.
Forrás: Világgazdaság Online

2011-ben minimális lehetőség van a béremelésekre
2010. szeptember 20.
A cégek egy része a következő évi bérfejlesztési terveihez megvárja, milyen ajánlást dolgoznak ki az OÉT-ben. Akadnak azonban vállalatok - derül ki a Napi körképéből -, ahol bármi legyen is az irányadó bérdinamika, a dolgozók semmiképpen sem számíthatnak emelkedő jövedelemre. Ezt ugyanis gazdálkodási helyzetük nem teszi lehetővé.
Forrás: Tőzsdefórum

_________________________________________________________________Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?Keresés a honlaponÜzenőfal


Név:

Üzenet:HírekIngyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!